Dodaci prehrani

Odrastajući, slušali smo razgovore starijih, koji su često bili vezani uz zdravlje. Često su se mame žalile na nedostatak željeza ili nama nudile naranču, za vitamin C. Po toj logici, one su jele čavle.

Ministarstvo zdravstva dodatke prehrani opisuje kao hranu čija je svrha dopuniti uobičajenu prehranu, a koja predstavlja koncentrirane izvore hranjivih tvari prehrambenog ili druge tvari fiziološkog učinka. Bilo da su pojedinačne ili u kombinaciji, na tržištu se nalaze u doziranom obliku. Najčešće dolaze u kapsulama, ampulama, na kapaljku ili kao prah.

Važno je napomenuti da dodaci prehrani nisu lijekovi niti se mogu koristiti u svrhu liječenja. U slučaju da imate potrebu za dodacima prehrani preporuka je da porazgovarate s liječnikom ili stručnjakom te odaberete najbolje za sebe.

Kad birate dodatke prehrani, odaberite provjerene pripravke koji se prodaju u specijaliziranim trgovinama ili ljekarnama. U Kemig4u web shopu možete pronaći dodatke prehrani najboljih proizvođača.

Najpopularniji dodaci prehrani u Kemig4u

BioSil® kapsule su inovativni dodatak prehrani. Sadrže patentirani oblik ch-OSA®, kolin-stabilne ortosilicijeve kiseline i vitamin C. Brojna klinička istraživanja potvrdila su da ch-OSA® aktivira biološke puteve za proizvodnju kolagena. Pojava prvih bora, gubitak elastičnosti kože, stanjena kosa, lomljivi i rascvjetali nokti su pokazatelji smanjenja proizvodnje vlastitog kolagena.

Soria, španjolska pokrajina na izvoru rijeke Duero. Istoimena tvornica započela je sa radom prije 40 godina. Prve ljekovite biljke pakirale su se i slale u ljekarne. Soria Natural u skladu s prirodom proizvodi preko 70 vrsta ljekovitih biljaka. Inovativnim procesima uspjeli su dobiti koncentrirane aktivne sastojke uz očuvanje svih nestabilnih svojstava svježih biljaka.

Pranarom Oleocaps+ kapsule dostupne su na našem tržištu.

Oleocaps+ 1 kapsule s eteričnim uljima origana i limuna pružaju podršku kod senzibiliziranih i oslabljenih dišnih putova.

Sinergija eteričnih ulja origana, kineskog cimeta, paprene metvice i limuna u Oleocaps+ 2 kapsulama regulira crijevnu ravnotežu.

Oleocaps+ 3 sadrže eterično ulje đumbira, paprene metvice, kineskog cimetovca, limuna, kardamoma i kima pružaju prirodnu pomoć kod mučnine, nadutosti, težine u želucu ili kod mučnine u vožnji.

Oleocaps+ 5 pomažu kod tegoba vezanih uz menstrualni ciklus i PMS. Sadrže eterično ulje komorača, lavande, kardamoma, đumbira, eukaliptusa globulusa i paprene metvice. Prirodna pomoć kod anksioznosti i nesanice bez sedacijskog učinka.

Oleocaps+ 7. Sadrže eterično ulje mandarine, prave lavande i eterično ulje kima.

BioRama citrofit ekstrakt sjemenke grejpa najjači je raspoloživi prirodni proizvod koji pomaže kod širokog spektra mikroba, uključujući virusu, bakterije i gljivice. Citrofit, odnosno ekstrakt sjemenke grejpa po izvornoj recepturi dr. Haricha je prirodno biljno sredstvo za poboljšanje kvalitete životnih uvjeta i prostora: za čišćenje, osvježavanje i miris prostora, te kao aditiv u kozmetici. Proizvod ne sadrži životinjske sastojke, te je potvrđeno da Citrofit nije toksičan i ne gubi svojstva ako se upotrebljava duže vremena.

oleoTHERAPY NUTRITION kapsule crnog kima ili ulje crnog kima u bočici, kapsule noćurka ili ulje noćurka u bočici te riblje ulje bogat su izvor brojnih nutrijenata.

Pharmamed Urogold kapi pomažu kod urinarnih infekcija, cistitisa i za prevenciju kamenca u bubregu i mokraćnom mjehuru. Imaju diuretičko i terapeutsko djelovanje te se koriste preventivno kod čitavog niza urinarnih problema kako kod žena tako i kod muškaraca.

Valesan kapi s melatoninom pomažu kod nesanice i poremećaja sna. Olakšavaju stanje stresa, uznemirenosti i straha. U sastavu Valesan kapi pored biljnih ekstrakata nalazi se i melatonin, ključni kotačić u mehanizmu našeg kvalitetnog sna. Melatonin je hormon koji se prirodno proizvodi u našem tijelu, a pomaže regulirati ciklus spavanja i buđenja. Brojni faktori mogu utjecati na razinu melatonina kao što su promjena sezone, starenje, nepravilno spavanje i stres. Valesan kapi pomažu da lakše utonete u san, smiruju i olakšavaju spavanje.

Učlani se u naš LOYALTY KLUB

Učlani se u naš LOYALTY KLUB

KONTAKTIRAJTE NAS ILI POSJETITE U

LIJEPO TE JE PONOVO VIDJETI