Eterična ulja u vašem domu

Osjetilo njuha pomaže nam da preživimo. Možemo nanjušiti opasnost, ali isto tako možemo pomirisati cvijet. Kad zamirišu kolači, u mislima možemo otputovati na ono posebno mjesto u bakinoj kuhinji.

Ugodni mirisi na nas djeluju pozitivno jer naš mozak otpušta dopamin koji pomaže u prenošenju živčanih impulsa između neurona. Dopamin se povezuje sa osjećajem ugode i užitka, a pomaže nam i u reguliranju različitih tjelesnih funkcija. Percepcija mirisa kao ugodnog ili neugodnog varira od osobe do osobe. Ono što je nekome ugodan miris, ne mora se svidjeti nekom drugom. 

Eterična ulja u vašem domu omogućuju vam da uživate u omiljenim mirisima i kreirate svoju mirisnu oazu.

Mirisi se često koriste u aromaterapiji, za poboljšanje zdravlja i dobrobiti. Mirise često povezujemo s iskustvima i emocijama. Jedan od najdostupnijih načina da se svatko od nas okruži mirisima koji ga podsjećaju na sretne trenutke su eterična ulja.

Što su eterična ulja?

Romantičari kažu da je eterično ulje duša biljke. Ako su eterična ulja pravilno ekstrahirana iz biljke, dobijemo živu esenciju. Eterična ulja pomoći će čovjeku u komunikaciji s okolinom, očuvanju zdravlja i ljepote, opuštanju. Mogu pomoći i u pokretanju dobrog raspoloženja, poboljšanju fokusa i osjećaja vitalnosti.

Eterična ulja su nemasne, mirisne, koncentrirane i lako hlapive tekućine dobivene iz raznih dijelova biljke. Najčešći načini za dobivanje ulja su parna destilacija ili tiještenje, ovisno o biljnom materijalu. Biljni materijal može biti cvijet, list, kora, stabljika, usplođe ili cijela biljka.

Kako odabrati pravo eterično ulje?

Tržište je prepravljeno raznim uljima i ponekad je teško prepoznati pravo eterično ulje. U području aromaterapije i znanstvenog pristupa vodeće ime je PRANAROM.

PRANAROM eterična ulja iza sebe imaju preko dvadeset i pet godina istraživanja i preko 250 kemotipiziranih eteričnih ulja. Osim eteričnih ulja tu su hidrolati, maslaci i drugih proizvoda za njegu kože proizvedeni sa sastojcima iz kontrolirane organske proizvodnje. CTEO certifikat, proizvodnja prema HACCP standardu i potpuno pridržavanje dobre proizvođačke prakse (GMP) i najbolje laboratorijske prakse (BLO) garancija su kvalitete.

Odabirom PRANAROM eteričnih ulja odabrali ste kvalitetu.

Recepti i ideje za korištenje eteričnih ulja

Mješavine za difuzer

Podrška zdravlju dišnog sustava -u difuzer dodajte

Ako imate malu djecu, potreban je velik oprez! Djeca smiju udisati samo određena ulja. Za djecu u difuzer dodate samo:

Mediteranska oaza -u difuzer dodajte

Anti stres mješavina – u difuzer dodajte

Mješavina za bolji fokus i učenje – u difuzer dodajte

Romantična mješavina za spavaću sobu – u difuzer dodajte

Ulja u njezi lica

Većina eteričnih ulja se ne smije nanositi direktno na kožu. To znači da ih je prije nanošenja na kožu potrebno otopiti. Sve što vam je za to potrebno je biljno ulje u koje ćete nakapati eterična ulja. Gotove mješavine potrebno je spremiti u tamne, staklene bočice te potrošiti u roku 3-6 mjeseci.

Za 100 ml mješavine za njegu osjetljive kože potrebno vam je:

U mješavinu ulja nakapajte:

Mješavinu možete nanositi na mokru kožu lica nakon umivanja. Ako je potrebno, možete nanijeti vašu uobičajenu kremu za lice nakon ulja. Za dodatni učinak hidratacije lice se prije i nakon nanošenja seruma može poprskati hidrolatima. Isprobajte hidrolat prave lavande, rimske ili njemačke kamilice te hamamelisa.

Za 100 ml mješavine za njegu masne kože potrebno vam je:

U uljnu mješavinu nakapajte:

Mješavinu možete nanositi na mokru kožu lica nakon umivanja. Za dodatnu hidratacije lice se prije i nakon nanošenja seruma može poprskati hidrolatima poput lavande, nerolia, čajevca i ružmarina verbenon. Ako je potrebno, na lice možete nanijeti i vašu uobičajenu kremu za lice.

Važne napomene vezane uz sigurno uživanje u dobrobitima eteričnih ulja

  1. Eterična ulja ne smiju se piti
  2. Djeca, trudnice, osjetljive i bolesne osobe moraju posebno paziti na kontraindikacije pojedinih ulja
  3. Prije uporabe posavjetovati se s liječnikom, farmaceutom ili fitoaromaterapeutom
  4. Eterična ulja i pripadajuće recepture odnose se na PRANAROM eterična ulja i ne odnose se na uporabu drugih brendova eteričnih ulja
  5. Preporuka osjetljivim skupinama: napravite alergotest. Nanesite mješavinu u maloj količini na unutrašnju stranu podlaktice i pričekajte 24 sata. Ako nema reakcije poput blagog crvenila znači da je mješavina sigurna za primjenu.
  6. Eterična ulja koristite prema uputama i ne pretjerujte s količinama eteričnih ulja koja koristite.

Eksperimentirajte i uživajte u mirisima. Obavezno nam javite kako vam se sviđaju naši recepti i redovite nas pratite za nove. Posjetite KEMIG4U u Bauerovoj 5 u Zagrebu i pomirišite svako ulje prije konačne odluke o kupnji. Naše stručno osoblje rado će odgovoriti na sva vaša pitanja i pomoći vam na vašem mirisnom putovanju.

Učlani se u naš LOYALTY KLUB

Učlani se u naš LOYALTY KLUB

KONTAKTIRAJTE NAS ILI POSJETITE U

LIJEPO TE JE PONOVO VIDJETI