Ulja i njega kože

Hladno tiještena ulja u službi ljepote i zdravlja

Još od vremena najstarijih civilizacija biljna ulja se koriste u raznim ritualima za ljepotu, njegu kože i očuvanje zdravlja.

Biljna ulja dobivaju se na dva načina, rafinacijom i procesom hladnog tiještenja. Rafinirana ulja imaju duži rok trajanja i dužu stabilnost. Proces rafinacija odvija se pri višim temperaturama, na kojima se dio hranjivih tvari gubi. Hladno tiještenje odvija se na nižim temperaturama čime se čuvaju svi termolabilni sastojci i osigurava se visoka kvaliteta biljnog ulja.

Lipidi su u sastavu staničnih membrana svih živih bića. Štite stanicu i cijeli organizam od nepovoljnih utjecaja i imaju ulogu energetskog „skladišta“. Osim toga, lipidi sudjeluju u brojnim procesima za prijenos signala među stanicama i potiču razne fiziološke procese.

Veliki broj biljnih ulja može se koristiti i perioralno i lokalno, a zahvaljujući specifičnom sastavu mogu biti korisna kod alergija, atopjskog dermatitisa, simptoma menopauze, kardiovaskularnog rizika i raznih drugih indikacija.

Zahvaljujući visokoj koncentraciji prirodnih antioksidansa i omega masnih kiselina, ulja su dokazano korisna u sprječavanju preuranjenog starenja i smanjenju kroničnih upala. Oleoterapija se tradicionalno prakticirala putem vanjske primjene ulja na kožu putem masaža i obloga ali i peroralne primjene.
Najvišu kakvoću prirodnog ulja potvrđuje nadzor specijalista kontrole kvalitete. Izbjegnite moguće komplikacije uzrokovane korištenjem patvorenih ulja i odaberite oleoTHERAPY ulja.

oleoTHERAPY COSMETIC i NUTRITION linije proizašle su iz Kemigove stručnosti u području prirodnih i biljnih ulja tijekom dva desetljeća.

Ulja za peroralnu upotrebu oleoTHERAPY NUTRITION

Ulje crnog kima spada u najvrijednije dodatke prehrani, a dobiva se hladnim tiještenjem sjemenki crnog kima. Sadrži oko 70% nezasićenih masnih kiselina, vrijednih sastojaka topljivih u mastima (steroli i vitamin E), uz prosječno 1% eteričnog ulja crnog kima, čiji je važan sastojak timokinon. Može biti od terapijske koristi kod indikacija alergije. Osim u tekućem obliku ulje crnog kima dostupno je u kapsulama.

Hladno tiješteno ulje noćurka dobiva se hladnim tiještenjem sjemenki. Sadrži vitamine, minerale i esencijalne masne kiseline poput gama-linolenske kiseline (GLA). Može biti od terapijske koristi kod indikacija atopijskog dermatitisa. Tradicionalno se najčešće koristi kod menopauzalnih tegoba te ublažavanja simptoma PMS-a. Osim u tekućem obliku ulje noćurka dostupno je u kapsulama.

Riblje ulje je izvor omega 3 masnih kiselina koje se dobiva se iz jetre različitih vrsta bakalara Gadus sp.
Riblje ulje je registrirani dodatak prehrani čiji visoki udio EPA (eikozapentaenska kis.) i DHA (dokozaheksaenska kis.) doprinosi normalnoj funkciji srca.

Hladno tiještena biljna ulja za njegu kože

Zahvaljujući širokoj paleti prirodnih biljnih ulja oleoTHERAPY COSMETIC možete personalizirati njegu kože ovisno o vašim specifičnim potrebama.

Neka do ulja za njegu suhe kože su ulje badema, ulje marelice i ulje avokada. Ulje badema je odličan emolijens za omekšavanje i regeneriranje kože i vlasišta, a može se koristiti i u njezi osjetljive dječje kože.

Ulje marelice slično je bademovom ulju, vrlo je lagano, a istovremeno vrlo emolijentno. Ulje avokada osnažuje otpornost kože i hidrolipidnu barijeru. Sardži sterole, fitosterole i karetenoide.

Naši favoriti za njegu suhe zrele kože su ulje ploda divlje ruže i ulje boražine. Ulje ploda divlje ruže izvrsno djeluje na regeneraciju kože, ima prirodna antioksidativna svojstva poznata po anti-age učinku. Ulje boražine korisno je u prevenciji ispucanosti kože, strija i u njezi ožiljaka. Idealno je za njegu kože sklone alergijama.

Dva odlična ulja za njegu masne kože su ulje lješnjaka i ulje jojobe. Ulje lješnjaka zbog sadržaja fitosterola regulira lučenje sebuma, vrlo brzo se upija i ne ostavlja masan trag a ukoliko je vaša koža masna i sklona aknama, najbolji odabir je ulje sjemenki grožđa.

Uljni macerat bršljana obnavlja, osvježava i tonizira kožu. Uravo zbog toga odličan je izbor u borbi protiv celulita. Uz dodatak eteričnih ulja, jednostavno možete napraviti djelotvoran preparat za smanjenje celulita.

Arganovo ulje osim blagotvornih učinaka na koži, odlično je za njegu kose. Uz dodatak ulja makadamije jednostavno se može napraviti maska za kosu i vlasište.

Učlani se u naš LOYALTY KLUB

Učlani se u naš LOYALTY KLUB

KONTAKTIRAJTE NAS ILI POSJETITE U

LIJEPO TE JE PONOVO VIDJETI