Ljeto i ljetne infekcije

Visoke temperature pogoduju razvoju bakterija, virusa i gljivica. Ubodi komaraca su svakodnevica, a ako boravite u prirodi, česti su i ugrizi krpelja.

Crijevne infekcije

Najčešće ljetno trovanje hranom je salmonela. Simptomi salmonele pojavljuju se 1 do 36 sati od konzumacije zaražene hrane. Simptomi uključuju mučnine, povraćanje, bolove u trbuhu, proljeva, glavobolje i opće slabosti. Osim preko hrane, bakterijom salmonellom možemo se zaraziti i preko prljavih ruku.

Česte su i zaraze norovirusom. Lako se šire preko hrane ili vode. Oporavak je brz, traje jedan do dva dana. U tom periodu važno je uzimati dovoljno tekućine i spriječiti dehidraciju.

Kako bi spriječili razvoj crijevnih tegoba, izbjegavajte hranu koja dugo stoji izvan hladnjaka, vodite računa o čistoći namirnica i čistoći ruku te izbjegavajte podgrijavanu ili sirovu hranu.

Oleocaps 1 i Oleocaps 2 kod oslabljenog imuniteta i crijevnih problema, ali i Aromaforce sprej za ruke odlični su ljetni saveznici.

Gljivične infekcije

Povećano znojenje i visoke temperature odlično su plodno tlo za razvoj gljivica.

Atletsko stopalo jedna je od najčešćih ljetnih infekcija, a najveća šansa za zarazom gljivicama su bazeni, tuševi i svlačionice. Kako bi spriječili atletsko stopalo bitno je da stopala ostanu suha. Pri tome vam može pomoći odabir obuće, nošenje pamučnih čarapa i higijena vodootpornih sandala.

Eterično ulje čajevca u kućnoj apoteci ima zaista široku primjenu. Ljeti nam može pomoći kod kožnih problema. Eterično ulje čajevca jedno je od rijetkih ulja koja se mogu nanositi direktno na kožu, ali može ga se i razrijediti u biljnom ulju. Pomaže kod akni, masne kože, uboda i gljivičnih oboljenja stopala. Eterično ulje čajevca može se ukapati direktno na nokat.

Uska odjeća, neprozračne tkanine i bazeni pogoduju razvoju klamidije, mikoplazme i ureaplazme. Česta je pojava virusnog herpesa i humanog papiloma virusa (HPV). Osim seksualnim putem, moguće ih je dobiti i preko vlažnog ručnika.

Postoje prirodni proizvodi koji mogu pomoći. Oleocaps 1 kapsule za oralnu upotrebu pomažu tijelu s prirodnom obranom.

Neka eterična ulja sastojak su vagitorija zbog svojih jakih antivirusnih svojstava. Jako je važno da vagitorije priprema stručna i educirana osoba. Moguće su brojne neželjene posljedice od neadekvatnih pripravaka.
Eterično ulje ravensara, čajevac, eukaliptus polibraktea kripton, niauli cineol, klinčićevac te biljno ulje tamanu česti su sastojak i saveznik u borbi s HPVom.

Urinarne infekcije

Također, česte su i upale urinarnog trakta, posebno kod žena. Urogold kapi možete koristiti i preventivno, ali i kod urinarnih infekcija.

U slučaju da simptomi ne prolaze ili se pogoršavaju svakako je potrebno posjetiti liječnika.

Zaštita od uboda insekata

Ubodi komaraca su neugodni i svrbe. Kako bi se zaštitili od uboda Pranarom je pripremio nekoliko različitih proizvoda, za odrasle i djecu. Isprobajte Aromapic liniju za zaštitu od komaraca. Dostupan je sprej protiv komaraca, mješavina za difuzer, roll on gel za zaštitu. Za djecu je dostupna Prana BB linija.

Kako bi ubod što prije prestao svrbjeti i kako bi se otok što prije smanjio isprobajte Aromapic roll on gel nakon uboda komaraca i Prana BB umirujući gel za djecu.

Učlani se u naš LOYALTY KLUB

Učlani se u naš LOYALTY KLUB

KONTAKTIRAJTE NAS ILI POSJETITE U

LIJEPO TE JE PONOVO VIDJETI