Zdravlje i prirodna podrška zdravlju

Kako definirati zdravlje? Što je zdravlje? Svjetska zdravstvena organizacija definira zdravlje kod ljudi kao “stanje kompletne fizičke, mentalne i društvene dobrobiti koje se ne sastoji samo od izostanka bolesti“, a posljednjih godina definicija je proširena i uključuje sposobnost da se vodi „društveno i ekonomski produktivan život“.

Kad se dobro osjećamo, ništa nas ne boli, naš organizam funkcionira kako treba, kad nismo bolesni za sebe kažemo da smo zdravi. Što je sve potrebno da bi mogli reći da smo zdravi, o tome ne razmišljamo često, a najčešće tek kad nas nešto zaboli ili se ne osjećamo dobro.

Od svog liječnika, na internetu, u novinama, saznali ste različite informacije o tome kako očuvati zdravlje. Savjeti o prehrani i vježbanju su na svakom koraku, a društvene mreže su preplavljene nerealnim slikama ljudskih tijela. Kao i u svemu u životu, tajna je u umjerenosti.

Svi znamo da je neovisno o vrsti prehrane koju smo odabrali, najbolje da je spravljena od svježih namjernica, organskog podrijetla. Redovit unos tekućine, kuhanje na pari, korištenje preferirane masnoće u što manjoj količini, kontroliran unos šećera, izbjegavanje cigareta i alkohola, redovita rekreacija, boravak u prirodi i druženje s dragim osobama dobar su put za očuvanje zdravlja.

Svjesni smo današnjeg načina života, koji često nije optimalan za naš organizam. Pokušajte svakoga dana za sebe i svoje zdravlje učiniti nešto dobro. Zapalite cigaretu manje, popijte čašu vode više. Postavite si ostvarive ciljeve i s vremenom ćete vidjeti velike rezultate. Obavljajte redovite preglede kod liječnika i izbjegavajte nepotrebni stres.

Srećom živimo u vremenu kad nam je sve dostupno i postoje različite opcije za postizanje istog cilja. Genetski kod svakog pojedinca u sebi krije mnoštvo informacija koje nam mogu pomoći da razumijemo na primjer zašto neki lijek vama djeluje bolje nego vašoj prijateljici ili zašto ona mršavi, a vi ne, iako sve radite isto.

Geni i prehrana

Fagron NutriGenTM je inovativni genetski test koji omogućuje izradu personaliziranog plana prehrane u svrhu regulacije tjelesne težine, uzimajući u obzir genetske faktore i ostale relevantne karakteristike pacijenta. Analiziraju se genetski faktori i druge relevantne karakteristike – vanjske čimbenike. Genetski faktori određuju 40% – 70% Indeksa tjelesne mase (BMI) pojedinca.

Odabirom Fagron NutriGenTM odabrali ste analizu 384 genetske varijacije povezane sa smanjivanjem tjelesne težine, reakcijom na vježbanje, intolerancijama i metabolizmom nutrijenata. Personalizirani plan prehrane generira se kompleksnim algoritmom iz više od 850 namirnica. Rezervirajte svoj termin za predaju uzorka i za 4 – 5 tjedana upoznajte svoje predispozicije za pretilost i povećani BMI, svoj metabolizam ugljikohidrata, intoleranciju na gluten, laktozu i fruktozu te mnoge druge pokazatelje. Uz predloženi plan prehrane lakše i efikasnije ćete postizati željene rezultate.

Prirodna podrška zdravlju

Crni kim, posebno njegove sjemenke izbor su vitamina B1, vitamina B2, vitamina b3, folne kiseline, kalcija, željeza, bakra, cinka, fosfora i mnogobrojnih minerala i vlakana. S razlogom se naziva jednom od najljekovitijih biljaka svijeta. Ulje crnog kima dobiva se hladnim tiještenjem sjemenki crnog kima. Sadrži oko 70% nezasićenih masnih kiselina, vrijednih sastojaka topljivih u mastima (steroli i vitamin E), uz prosječno 1% eteričnog ulja crnog kima, čiji je važan sastojak timokinon. oleoTHERAPY NUTRITION ulje crnog kima dostupno je u kapsulama i kao ulje u pakiranju od 100 ml i 200 ml.

Riblje ulje oleoTHERAPY NUTRITION je izvor omega 3 masnih kiselina koje se dobiva se iz jetre različitih vrsta bakalara Gadus sp. Riblje ulje je registrirani dodatak prehrani čiji visoki udio EPA (eikozapentaenska kis.) i DHA (dokozaheksaenska kis.) doprinose normalnoj funkciji srca.

Cyrasil plus ampule sadrže mješavinu koncentriranog tekućeg ekstrakta korijena crne rotkve, koncentriranog tekućeg ekstrakta lista artičoke, koncentriranog tekućeg ekstrakta sjemena sikavice, koncentriranog tekućeg ekstrakta lista dezmodija, fosfaditilkolina iz sojinog lecitina i cinkov pikolinata u biljnom glicerolu. Preporuča se korištenje za održavanje normalne funkcije jetre i masnoća u krvi, nadutosti, spore i teške probave i detoksikaciju.

Ekstrakt artičoke (Cynara scolymus L.) doprinosi pravilnom radu jetre, pravilnoj razgradnji kolesterola, preporuča se kod hiperkolesterolemije i kod nadutosti.

Prirodni ekstrakt sjemena biljke sikavice (Silybum marianum Gaertn) doprinosi pravilnom radu i zaštiti jetre.

Zdravlje i prirodna podrška zdravlju

Genetski kod svakog pojedinca u sebi krije mnoštvo informacija koje nam mogu pomoći da razumijemo na primjer zašto neki lijek vama djeluje bolje nego vašoj prijateljici ili zašto ona mršavi, a vi ne, iako sve radite isto.

Saznaj više »

Učlani se u naš LOYALTY KLUB

Učlani se u naš LOYALTY KLUB

KONTAKTIRAJTE NAS ILI POSJETITE U

LIJEPO TE JE PONOVO VIDJETI