Što uzrokuje crijevne viroze i kako si pomoći

Virusi i bakterije koje uzrokuju gastroenteritis poznatiji kao crijevna viroza, prisutni su cijele godine i neovisno o godišnjem dobu možete se zaraziti i razviti simptome bolesti. Ljeti su češći uzročnici crijevnih infekcija bakterije, a zimi virusi.

Potencijalne komplikacije

Simptomi crijevnih viroza su povraćanje ili proljev, a često i oboje. U oba slučaja, važno je spriječiti dehidraciju i nadoknaditi tekućinu i elektrolite koje gubimo. Posebnu pozornost potrebno je obratiti kod male djece.

Nagli unos tekućine mogao bi dodatno nadražiti osjetljiv želudac. Pijuckanje, odnosno unos tekućine gutljaj po gutljaj je važno kako bi ostali hidrirani. Osim same tekućine, gubimo i elektrolite koje je također važno nadomjestiti. Domaća juha, kuhano povrće, riža i krumpir pomoći će vam da zadržite ravnotežu u vašem organizmu.

Redovito pranje ruku i pravilno postupanje s hranom umanjiti će rizik od zaraze.

Uzročnici

Najčešći uzročnici gastrointestinalnih infekcija su bakterija Salmonella, Rotavirus, Norovirus, Astro i Adenovirus.

Simptomi i način liječenja su slični i najčešće prolaze unutar 5 dana, a često i ranije. Kako bi spriječili zarazu ili ublažili simptome na raspolaganju vam je nekoliko prirodnih rješenja.

Prevencija i ublažavanje simptoma

Snažan imunitet važan je za zaštitu našeg organizma. Osim gastrointestinalnih tegoba, dolaskom hladnijih dana podložni smo i infekcijama respiratornog sustava. Prehlade, gripa, ali i COVID i dalje su prisutni i kolaju među nama.

Ulje crnog kima dobar je početak svake priče o prevenciji. Kako biste ojačali svoj imunitet svakako preporučamo redovito uzimanje ulja crnog kima. Ovo ulje latinskog naziva “Nigella Sativa” ima vrlo visok udio zdravih masnih kiselina Omega 3, 6 i 9 te se tradicionalno stoljećima upotrebljavalo za očuvanje zdravlja i liječenje raznih bolesti. Zahvaljujući njegovoj najpoznatijoj djelatnoj tvari – timokinonu, ulje crnog kima spada u najvrijednije dodatke prehrani.

Pranarom Oleocaps + kapsule dostupne su u nekoliko varijanti. Svake od njih sadrže specifičnu mješavinu eteričnih ulja. Pomažu kod raznih tegoba i pomažu organizmu sa prirodnom obranom.

Za ovaj period preporučujemo Oleocaps+ 1, Oleocaps+ 2 i Oleocaps+ 3.

Učlani se u naš LOYALTY KLUB

Učlani se u naš LOYALTY KLUB

KONTAKTIRAJTE NAS ILI POSJETITE U

LIJEPO TE JE PONOVO VIDJETI