Kako ojačati imunitet na prirodan način?

Imunološki sustav je ključan za zaštitu tijela od bolesti. Jačanje imuniteta na prirodan način može pomoći u smanjenju rizika od prehlade, gripe i drugih bolesti.

Savjeti za jačanje imuniteta na prirodan način

Vaša prehrana igra važnu ulogu u jačanju imuniteta. Uključite u svoju prehranu puno voća, povrća, cjelovite žitarice, nemasno meso i perad. Uz zdravu prehranu, važan je i dovoljan unos tekućine.
Voda je neophodna za pravilno funkcioniranje imunološkog sustava. Pijte dovoljno vode i izbacite sokove, alkohol i ostala zaslađena pića.

Užurbani način života lako može dovesti do iscrpljenosti. Tijekom spavanja vaše tijelo proizvodi bijele krvne stanice koje su važne za imunološki sustav. Trudite se spavati 7-8 sati dnevno kako bi vaše tijelo moglo nastaviti pravilno funkcionirati.

Vježbanje pomaže u poboljšanju cirkulacije i jačanju imunološkog sustava. Trudite se vježbati barem 30 minuta dnevno, 5 dana u tjednu. Čak i lagana šetnja u prirodi ima brojne prednosti za vas i vaše zdravlje.
Izbjegavajte stres. Stres može oslabiti imunološki sustav. Pronađite zdrave načine za upravljanje stresom. Meditacija, yoga, vježbanje, teretana, trčanje ili šetnje u prirodi, što god vas veseli.

Ako pušite, razmislite da li je stigao trenutak da prestanete. Pušenje šteti imunološkom sustavu.
Redoviti pregledi kod liječnika mogu pomoći u ranom otkrivanju i liječenju bolesti. Sistematski pregled jednom godišnje dobar je prvi korak prema brizi o zdravlju.

Dodaci prehrani koji mogu pomoći

Ulje crnog kima spada u najvrijednije dodatke prehrani. Tradicionalno se koristi kod alergija i problema s imunosnim sustavom. Koristi se i kod kožnih problema uzrokovanih disbalansom lipida poput psorijaze i atopijskog dermatitisa. Dostupno je kao ulje i u kapsulama.

Omega-3 masne kiseline imaju protuupalna svojstva koja mogu pomoći u jačanju imunološkog sustava. Naše tijelo ih ne može samo proizvesti stoga je važno jesti hranu bogatu Omega-3 masnim kiselinama. Riblje ulje je odličan izvor Omega-3 masnih kiselina, a dostupno je i u kapsulama.

Ulje noćurka sadrži vitamine, minerale i esencijalne masne kiseline poput gama-linolenske kiseline (GLA). Ulje noćurka može pomoći u smanjenju upala i pomoći u poboljšanju funkcija imunološkog sustava.
Cink je važan mineral za imunološki sustav. Dodaci cinka mogu pomoći u smanjenju rizika od prehlade i gripe.

Echinacea je biljka koja ima antibakterijska i antivirusna svojstva. Dodaci echinacea mogu pomoći u skraćivanju trajanja prehlade i gripe.

Vitamin C je antioksidans koji pomaže u zaštiti stanica od oštećenja. Dodaci vitamina C mogu pomoći u jačanju imunološkog sustava.

Važno je napomenuti da ove prirodne dodatke treba uzimati u skladu s uputama proizvođača. Ako imate bilo kakvih zdravstvenih problema ili uzimate propisane lijekove, prije uzimanja bilo kakvih dodataka posavjetujte se s liječnikom.

Učlani se u naš LOYALTY KLUB

Učlani se u naš LOYALTY KLUB

KONTAKTIRAJTE NAS ILI POSJETITE U

LIJEPO TE JE PONOVO VIDJETI