Osjetljiva koža – savjeti za njegu

Osjetljiva koža sklona je iritacijama i upalama. Često je teško pronaći optimalne proizvode za njegu osjetljive kože. Opća preporuka je da proizvodi za njegu osjetljive kože sadrže što manje sastojaka. Boja, miris, konzervansi, metali, jake kemikalije i slični sastojci mogu dodatno oštetiti kožu i otežati njegu.

Simptomi

Simptomi osjetljive kože variraju od osobe do osobe. Najčešći simptomi su crvenilo, peckanje, suha koža, ljuštenje, otekline, svrbež i upale.

Uzroci mogu biti različiti, a najčešći su genetika, hormonalne promjene i stres te vanjski čimbenici. Na vanjske čimbenike možemo najlakše utjecati. Odabir odgovarajućih proizvoda za njegu kože uvelike može pomoći u smanjenju simptoma.

Savjeti za njegu osjetljive kože

Ako imate osjetljivu kožu, važno je da pronađete proizvode za njegu kože koji odgovaraju vašim potrebama. Možda ćete morati isprobati nekoliko različitih proizvoda prije nego što pronađete one koji vam najbolje odgovaraju.

Izbjegavajte prejako trljanje kože i agresivne proizvode za njegu. Provjerite sastojke proizvoda koje koristite i izbacite proizvode koji sadrže alkohol, parfeme, boje i sapun. Deterdženti za pranje rublja s izbjeljivačem i jaki omekšivači također mogu iritirati osjetljivu kožu.

Prirodni proizvodi za njegu osjetljive kože

Aromaself je neutralna linija Pranarom proizvoda.

Aromaself neutralni gel za pranje bez sapuna, mirisa i sulfata prikladan je za sve tipove kože, uključujući i osjetljivu kožu. Može se koristiti za lice, tijelo i kosu te je prikladan za sve uzraste – bebe, djecu i odrasle!

Neutralno hidratantno mlijeko, neutralni gel za pranje i aloe vera gel mogu se koristiti samostalno, ali i uz dodatak eteričnih ulja.

Uz nekoliko sastojaka možete napraviti vlastiti 100% prirodni uljni serum za njegu osjetljive kože. Sve što vam je potrebno je 50 ml oleoTHERAPY ulje noćurka 50 ml i 50 ml oleoTHERAPY ulje badema. Oba ulja potrebno je uliti u tamnu bočicu te dodati 10 kapljica eteričnog ulja PRANAROM sjeme mrkve, 5 kapi eteričnog ulja PRANAROM njemačka kamilica i 3 kapi prirodnog vitamina E.

Ostale recepture možete pogledati u Kemig kutku. Kako bi još lakše izradili svoje preparate, recepture se mogu printati. Preuzmite recepturu i podarite svojoj koži najbolju njegu.

Učlani se u naš LOYALTY KLUB

Učlani se u naš LOYALTY KLUB

KONTAKTIRAJTE NAS ILI POSJETITE U

LIJEPO TE JE PONOVO VIDJETI