Jesenske bolesti, simptomi i kako si olakšati

Hladniji dani nam donose razne infekcije i poteškoće najčešće s dišnim sustavom. Neke od jesenskih bolesti koje su učestale u ovo doba godine su gripa, prehlada, rinitis i bronhitis.

Gripa je virusna infekcija koja može uzrokovati ozbiljne komplikacije, osobito kod starijih osoba i osoba s kroničnim bolestima. Simptomi gripe uključuju iznenadnu groznicu, kašalj, curenje iz nosa, bol u grlu, glavobolju i mialgiju.

Prehlada je blaža virusna infekcija od gripe. Simptomi prehlade uključuju curenje iz nosa, kašalj, kihanje, bol u grlu i umor.

Rinitis je upala sluznice nosa. Simptomi rinitisa uključuju curenje iz nosa, začepljen nos i kihanje.

Bronhitis je upala bronha, dišnih puteva koji vode od pluća. Simptomi bronhitisa uključuju kašalj, otežano disanje i bol u prsima.

Pneumonija je upala pluća. Simptomi pneumonije uključuju groznicu, kašalj, otežano disanje i bol u prsima.

Kako se zaštiti od jesenskih bolesti?

Redovito perite ruke. To će pomoći u sprječavanju širenja virusa. Izbjegavajte bliski kontakt s bolesnim osobama.

Jačajte svoj imunološki sustav. Redovita tjelovježba, zdrava prehrana i dovoljno sna mogu pomoći u jačanju imunološkog sustava.

Ako se razbolite, važno je odmarati se i piti puno tekućine. Ako simptomi ne nestanu u roku od nekoliko dana, potražite liječničku pomoć.

Kako liječiti jesenske bolesti?

Većina jesenskih bolesti može se liječiti kod kuće. Na raspolaganju su razni prirodni preparati koji mogu pomoći u ublažavanju simptoma.

Pranarom Aromaforce i Pranarom PranaBB linija proizvoda odlična je podrška dišnim putevima.

Aromaforce sprej za grlo mogu koristiti trudnice i djeca.

Hipertonični sprej za nos sadrži 100% organska eteričan ulja. Dekongestira i pročišćava nos eliminirajući sluz i izvor bakterijske kontaminacije. Istovremeno sprječava isušivanje sluznice.

Aromaforce kapsule za inhalaciju registrirane su kao medicinski proizvod. Koriste se za inhalaciju kod začepljenog nosa, olakšavaju disanje i odčepljuju nos.

Sirup protiv kašlja

Od ove jeseni u Kemig4u dostupna su tri Pranarom sirupa. Isprobajte učinkovito rješenje za kašalj na bazi 100% prirodnih i kemotipiziranih eteričnih ulja.

Pranarom Prana BB BIO sirup namijenjen je djeci od jedne godine starosti.

Aromaforce BIO Junior namijenjen je djeci već od dvije godine, a Aromaforce sirup za respiratorni trakt namijenjen je odraslima.

Herbifit sirup Smrekini vršci je tradicionalni proizvod namijenjen za olakšano disanje i ublažavanje kašlja kod odraslih i djece. Zbog prisustva mentola osvježava dah.

Balzam za prsa

Aromaforce balzam za prsa BIO obogaćen je 100% organskim eteričnim uljima eukaliptusa, majčine dušice, ružmarina i omana. Stvara blagotvorni učinak topline i potiče prirodnu obranu organizma.

Aromaforce balzam za prsa za djecu bogaćen je 100% organskim eteričnim uljima eukaliptusa, mažurana, timijan ct. tujanol, ravintsare, poljske metvice i omana. Djeluje pročišćavajuće i umirujuće. Primjenjuje se za olakšano disanje kod respiratornih infekcija, prehlada i gripa.

Prana BB balzam za prsa za bebe obogaćen je 100% organskim eteričnim uljima s pročišćavajućim olfaktornim notama. Djeluje pročišćavajuće i umirujuće. Tijekom lagane masaže, ugodne za bebe, ovaj umirujući balzam širi mirise eteričnih ulja. Za djecu iznad 5 kg.

Sprej za dezinfekciju

Aromaforce sprej za dezinfekciju prostora BIO protiv bakterija, virusa, gljivica, mikroba. Idealno za vrijeme infekcija za dezinfekciju auta, ureda, stambenog prostora i doma.

Aomaforce sprej za dezinfekciju ruku je biocidni pripravak. Dokazano je učinkovit protiv virusa. Sadrži eterična ulja čajevca i ravintsare te hidratantne sastojke. Idealno za ruke i male površine.

Pranarom Oleocaps kapsule s eteričnim uljima

Prehlade, oslabljen imunitet, promjene godišnjih doba, prijelazi s vrućeg na hladno? Toliko delikatnih situacija i razdoblja koja mogu senzibilizirati dišne putove i oslabiti ih. Oleocaps 1, s eteričnim uljima origana i limuna, nudi rješenje koje pomaže tijelu s prirodnom obranom.

Uz sinergiju eteričnih ulja origana, kineskog cimeta, paprene metvice i limuna, Oleocaps 2 pomaže prebroditi osjetljivo razdoblje i regulira crijevnu ravnotežu.

Oleocaps 3 sadrže eterično ulje đumbira, eterično ulje paprene metvice, eterično ulje kineskog cimetovca, eterično ulje limuna, eterično ulje kardamoma i eterično ulje kima. Ova mješavina eteričnih ulja pruža prirodnu pomoć kod gastričnih tegoba poput mučnine, nadutosti, težine u želucu ili kod mučnina u vožnji.

Oleocaps 5 sadrže sedam eteričnih ulja. Pomažu kod tegoba vezanih uz menstrualni ciklus i PMS, kao što su grčevi, nadutost i nervoza.

Oleocaps 7 sadrže eterično ulje mandarine, eterično ulje prave lavande, eterično ulje kima. Prirodna pomoć kod anksioznosti i nesanice bez sedacijskog učinka.

Učlani se u naš LOYALTY KLUB

Učlani se u naš LOYALTY KLUB

KONTAKTIRAJTE NAS ILI POSJETITE U

LIJEPO TE JE PONOVO VIDJETI