BioSil

Saznajte sve o kolagenu i njegovoj važnosti

Riječ kolagen potječe od grčke riječi κολλαγόνο (kollagóno) što znači ljepilo. Kolagen je snažan i fleksibilan vlaknasti protein. Jedan je od najvažnijih građevnih elemenata u ljudskom tijelu, glavna komponenta vezivnog tkiva, kože i kostiju.

Kolagen je neophodan za zdravlje i izgled kože, ali i za smanjenje pojave znakova starenja. Saveznik je u očuvanju besprijekorne kože, tkiva i zdravih zglobova. Na proces propadanja kolagena utječu brojni faktori. Genetsko nasljeđe i hormonske promjene su unutarnji faktori na koje ne možemo utjecati međutim na vanjske faktore možemo utjecati. Pušenje, konzumacija alkohola, izlaganje sunčevom zračenju i stres ubrzavaju proces smanjenja kolagena.

Količina kolagena u našem tijelu počinje opadati veću nakon dvadesete godine, a nakon četrdesete se taj proces ubrzava.

Brojna istraživanja pokazala su važnost kolagena. Kolagen može poboljšati zdravlje kože i pokretljivost zglobova te smanjiti bolove u kostima. Kako s godinama tijelo proizvodi sve manje kolagena koža postaje sve suša, stvaraju se bore. Povećava se i rizik od bolova u zglobovima, osteoartritisa i prijeloma. Kolagen jača i čini kožu elastičnijom, a pomaže i u regeneraciji hrskavice koja štiti zglobove.

Znakovi gubitka kolagena

Proizvodnja kolagena u našem tijelu smanjuje se već od dvadesetprve godine i nastavlja se smanjivati 1-1,5% svake godine i događa se kontinuirano u cijelom tijelu. Nakon menopauze gubitak kolagena postaje još izraženiji. Smanjenje kolagena povezuje se sa smanjenjem mineralne gustoće kostiju.

Primijetili ste da vam je kosa krhkija i tanja, na licu su postale vidljive prve fine linije i bore, koža lica je opuštenija, a možda su i nokti krhkiji nego inače. Sve su to znakovi prvog značajnijeg gubitka kolagena u našem organizmu te pokazatelj da je stigao trenutak da pokušamo nadoknaditi gubitak kolagena.

Kako nadomjestiti kolagen u organizmu

Danas je tržište preplavljeno raznim proizvodima i čudotvornim savjetima vezanim uz kolagen. Kako bi mogli odabrati najbolje za sebe, važno je razumjeti kako naš organizam funkcionira.

Konzumacija namirnica ili dodataka prehrani bogatih kolagenom neće nam biti dovoljna za održavanje potrebne razine kolagena u našem organizmu. Razlog je taj što kolagen koji unosimo hranom naš organizam razgrađuje u manje komponente. Upravo zbog toga ne možemo biti sigurni da će ih naš organizam iskoristiti za proizvodnju novog kolagena.

Kako bi bili sigurni da će se stvoriti novi kolagen za održavanje zdravlja, ljepote i elastičnosti kože, kose i noktiju, potrebno je potaknuti enzime u našem organizmu zadužene za proizvodnju kolagena.
Godinama su se provodila brojna klinička istraživanja u kojima je dokazano da ch-OSA® aktivira biološke puteve za proizvodnju kolagena.

BioSil® kapsule su inovativni proizvod koji sadrži patentirani oblik ch-OSA®, kolin-stabilne ortosilicijeve kiseline i vitamin C. Osim što aktivira biološke puteve u našem organizmu, ch-OSA® štiti novonastali kolagen od razgradnje. Prvi rezultati na koži, kosi i noktima vidljivi su nakon dva do tri mjeseca korištenja BioSil® kapsula.

Pomozite svom tijelu da stvori kolagen, jer najbolji kolagen je tvoj kolagen!

Učlani se u naš LOYALTY KLUB

Učlani se u naš LOYALTY KLUB

KONTAKTIRAJTE NAS ILI POSJETITE U

LIJEPO TE JE PONOVO VIDJETI