Da li je hijaluronska kiselina stvarno magična?

Svi smo čuli za hijaluron, odnosno hijaluronsku kiselinu. Najčešće se spominje u kontekstu njegovanja kože i zadržavanja mladolikosti. No hijaluron je puno više od toga.

Hijaluronska kiselina važan je sastojak zglobne hrskavice gdje je odgovorna za elastičnost hrskavice zbog svojeg svojstva upijanja vode. Glavna je komponenta kože i uključena je u obnavljanje tkiva. Igra važnu ulogu kod zacjeljivanja rana, regeneracije tkiva te kod upala. Ugrađen je u stanice našeg organizma i povezan s migracijama stanica.

Zbog sposobnosti vezanja vode i „bubrenja“ koristi se u raznim tretmanima za smanjenje vidljivosti bora. Učinak i dugotrajnost tretmana ovisi o puno faktora, a najčešće su rezultati vidljivi do dvanaest mjeseci.

Što utječe na količinu hijalurona?

Dok smo mladi, koža nam je puna hijalurona. Zato izgleda svježe, glatko i mekana je na dodir. Kako starimo, a već u ranim tridesetima, počinjemo zamjećivati prve promjene, najčešće na koži lica. Osim hijalurona, gubimo i kolagen što kao posljedicu ima pojavu prvih bora, gubitak sjaja odnosno vlage. Radi se o prirodnom procesu koji se ne događa preko noći. Upravo zbog toga, možemo ga dodatno usporiti, posebice ako uzmemo u obzir faktore koji ovise isključivo o nama.

Odabir zdravih namirnica, priprema hrane sa smanjenim udjelom soli, šećera i umjetnih dodataka, korištenje zdravih ulja, unos dovoljne količine vode, redovito kretanje i tjelovježba doprinose usporavanju procesa propadanja hijalurona i kolagena. Pušenje, alkohol, nezdrava hrana i sjedilački način života te procese ubrzavaju.

BioSil® je napredni generator kolagena. Redovitim uzimanjem BioSil® kapsula potaknuti ćete svoj organizam da prozvede vlastiti kolagen.

Kako odabrati učinkovit proizvod s hijaluronom?

Tržište je preplavljeno raznim proizvodima, no važno je naučiti prepoznati razlike i odabrati proizvod koji odgovara vašem tipu kože.

Postoje tri molekularne težine hijaluronske kiseline. Svaka od njih ima drugačije djelovanje na kožu, odnosno djeluju na različite slojeve kože. Kod nas je dostupan upravo takav natrij hijaluronat. Na nekoj od radionica možete naučiti kako sami možete izraditi savršen serum.

Kako bi od odabranog proizvoda s hijaluronom dobili sve što očekujete, odnosno kratkoročni “lifting” učinak, duboku hidrataciju, poboljšanu elastičnost kože, poboljšanu glatkoću kože, smanjuje vidljivosti bora, poboljšanje penetracije liposolubilnih i hidrosolubilnih aktivnih komponenata i optimizaciju njihovog djelovanja potražite proizvod sa sve tri molekularne težine hijaluronske težine.

U većini slučajeva su prvi rezultati na površinskom sloju kože vidljivi su ubrzo nakon početka korištenja proizvoda sa hijaluronom. Kako bi postigli željene rezultate i na dubljim slojevima kože potrebno je kontinuirano koristiti hijaluronsku kiselinu. Uvedite serum ili kremu bogatu hijaluronskom kiselinom u vašu rutinu i koristiti ih u jutro i navečer za najbolje rezultate.

Izrada proizvoda sa hijaluronom

Odaberite jednu od naših radionica i naučite kako izraditi pripravke s hijaluronom i mnogo više. Učlanite se u Loyalty klub i uživajte u benefitima.

Ako proizvodite kozmetičke pripravke, posjetite naš web shop i odaberite najkvalitetnije sastojke za najbolje rezultate, a možete preuzeti i besplatne recepte.

Učlani se u naš LOYALTY KLUB

Učlani se u naš LOYALTY KLUB

KONTAKTIRAJTE NAS ILI POSJETITE U

LIJEPO TE JE PONOVO VIDJETI