Mravinac kompaktni (origano) eter. ulje Pranarom

12.95 34.13  uključ. PDV

Opis

Pranarom eterična ulja su kemotipizirana!

Biljka je porijeklom iz sjeverne Afrike, uspijeva na tankom močvarnom tlu na sunčanim planinskim stranama. Njeni tamno zeleni  listovi, ljutog  okusa, ovalni su i šiljati, a njeni cvjetovi su gusto zbijeni, tamno ljubičasto i mirisni.

Ulje kompaktnog mravinca naziva se još i „marokanski origano“ i snažnijeg je djelovanja od svojeg srodnika mravinca (Origanum vulgare). Jedno je od najboljih prirodnih sastojaka namijenjenim infekcijama gornjeg dišnog sustava posebice uha, nosa i ždrijela. Bogato je fenolima, timolom, a karvakrola ima preko 50%. Zbog toga eterično ulje kompaktnog mravinca spada među najjača antibakterijska i protugljivična ulja.

Ono se tradicionalno koristilo generacijama, no suvremena istraživanja idu mu u prilog kao jednom od najdjelotvornijih antiinfektivnih lijekova. Ima čak snažniji učinka nego neki mnogi konvencionalni lijekovi. Bez rizika od ozbiljnih nuspojava, naravno ako se primjenjuje u skladu s preporukama zdravstvenog stručnjaka. Za oralno korištenje je dozvoljeno isključivo u posebnim oralnim kapsulama. Na internetu su dostupne svakakve recepture za kapanje ulja origana u raznorazne nosače ulja. Takvo oralno uzimanje se ne preporučuje jer se može nanijeti više štete nego koristi budući da je izrazito iritativno za sluznicu.

Svoju popularnost mravinac opravdava mnogim provedenim znanstvenim studijama, koje se baziraju na proučavanju snažnog antivirusnog i antibakterijskog učinka jednog posebnog sastojka u mravincu- karvakrola! Karvakrol je u sinergiji s ostalim aktivnim sastojcima iz mravinca pokazao svoju djelotvornost protiv nekih vrlo rezistentnih patogenih mikroorganizama kao što su Staphylococcus aureus i Escherichia coli.

Jedan tim istraživača utvrdio je kako se kemotipizirano eterično ulje mravica može koristiti kod ozbiljnih bakterijskih infekcija koje se teško liječe ili su rezistentne na antibiotike. Uzevši u obzir činjenicu kako se antibiotici globalno primjenjuju neracionalno, zbog čega je rezistencija na njih u punom zamahu, barem je ohrabrujuće znati kako postoje nove nade skrivene u prirodi.

Kemotipizirano eterično ulje mravinca ima izvrsne učinke, ali je također vrlo važno pridržavati se preporuka o doziranju. Više doze ne znače ujedno i bolje djelovanje, kao i kod svih lijekova ili aktivnih prirodnih sastojaka. Preporučena doza kreće se od 75mg do maksimalnih 450mg dnevno. Istraživači su ustanovili kako je optimalna dnevna doza 150mg eteričnog ulja mravinca u obliku oleokapsula. Maksimalne dnevne doze od 450mg ne preporučuju se uzimati duže vremena i uvijek se treba posavjetovati s ljekarnikom ili liječnikom.

DOBIVANJE ETERIČNOG ULJA MRAVINCA

Destilacijom biljke u cvatu

DJELOVANJE ETERIČNOG ULJA MRAVINCA

  • Snažno antibakterijsko
  • Snažno protugljivično

 

UPOTREBA

  • Kod teških dišnih infekcija koristi se oralno, u oleo kapsulama. Može ga se koristiti i rektalno u supozitorijima, naravno uz pomoć stručne osobe
  • Kod gljivičnih infekcija može se koristiti i dermalno i vaginalno, ali opet je potrebna stručna pomoć i veliki oprez

 

KONTRAINDIKACIJE

Ovo ulje izrazito nadražuje kožu i sluznicu i potreban je doista veliki oprez kod korištenja ovog ulja.

Dodatne informacije

pakiranje

10 ml, 30 ml

Povezani artikli
Prati nas na društvenim mrežama

Učlani se u naš LOYALTY KLUB

Učlani se u naš LOYALTY KLUB

KONTAKTIRAJTE NAS ILI POSJETITE U

LIJEPO TE JE PONOVO VIDJETI