-30%

Kopar eter. ulje 10 ml Pranarom

10.69  uključ. PDV 7.48  uključ. PDV

Opis

Kopar potječe iz mediteranskih zemalja, a danas se uzgaja širom svijeta. Biljka se koristi kao začina, a njena primjena poznata je još od davnine. Osim u kulinarstvu, koristi se i u kozmetičkoj industriji.

Kopar se već dugo cijeni kao pomoć probavi i tradicionalno se koristi u tu svrhu.

DOBIVANJE ETERIČNOG ULJA

Destilacijom vodenom parom sjemenki

DJELOVANJE

  • Mukolitik – olakšava iskašljavanje sluzi
  • Pospješuje izlučivanje žući
  • Stomahik – Poboljšava probavu

 

UPOTREBA

  • Eterično ulje kopra pomaže kod bronhitisa i „pušačkog kašlja“; stavlja ga se u difuzer ili ga se koristi kod inhalacija
  • Prilikom tegoba s probavom može ga se staviti u uljnu mješavinu i umasiravati u trbuh. Preporuka je od biljnih ulja uzeti makadamiju i badem, a uz eterično ulje kopra dodati i komorač, anis, đumbir i sl.

 

KONTRAINDIKACIJE

Ulje je vrlo jakog djelovanja, stoga se koristi u malim dozama. NE smije se koristiti kod trudnica i male djece. Oprez je potreban da se ne zamijeni sa indijskim koprom koji je nefrotoksičan i neurotoksičan.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Kopar eter. ulje 10 ml Pranarom”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Povezani artikli
Prati nas na društvenim mrežama

Učlani se u naš LOYALTY KLUB

Učlani se u naš LOYALTY KLUB

KONTAKTIRAJTE NAS ILI POSJETITE U

LIJEPO TE JE PONOVO VIDJETI