Petitgrain mandarina eterično ulje 5 ml Pranarom

13.33  uključ. PDV

Opis

Od biljke mandarina dobivaju se dva eterična ulja: ulje iz usplođa i ulje iz listova koje se naziva petit grain mandarine. Pranarom eterična ulja su kemotipizirana!

Mandarina je biljka koja je poznata i u našim južnim morskim krajevima gdje se i uzgaja. Stablo naraste do 6 m, ima sjajne listove te mirisne cvjetove i plod. Plod je bio tradicionalni dar kineskim mandarinima, visokim državnim činovnicima u Kini i odatle i potječe naziv „mandarina“.

Eterično ulje usplođa tradicionalno se koristi u Francuskoj za smanjenje probavnih tegoba u djece. Budući da ima ugodan osvježavajući miris, dobilo je i romantični naziv „ulje dječje radosti“.

DOBIVANJE ETERIČNOG ULJA PETITGRAIN MANDARINE

Destilacijom listova

DJELOVANJE ETERIČNOG ULJA PETITGRAIN MANDARINE

  • Jak spazmolitik
  • Antistresno
  • Smiruje
  • Antidepresiv

 

UPOTREBA ETERIČNOG ULJA PETITGRAIN MANDARINE

  • Budući da je jak spazmolitik, stavlja ga se u mješavine za masaže. Preporuka mu je dodati i eterična ulja zimzelena, lovora, lavande prave, kele i sl. razrijeđenih u ulju kantariona i badema. Nezamjenjiv je kod upale mišića nakon sportskih aktivnosti i odličan izbor za opuštajuće masaže
  • U difuzere se stavlja da nas opusti i smiri. Dobro mu je dodati i neka druga citrusna ulja poput grejpa, limete, slatke naranče, bergamota i sl.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Petitgrain mandarina eterično ulje 5 ml Pranarom”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Povezani artikli
Prati nas na društvenim mrežama

Učlani se u naš LOYALTY KLUB

Učlani se u naš LOYALTY KLUB

KONTAKTIRAJTE NAS ILI POSJETITE U

LIJEPO TE JE PONOVO VIDJETI