-15%

Titanijev dioksid (Titanii dioxidum)

6.79 47.44  uključ. PDV
5.77 40.32  uključ. PDV

Opis

Titanijev dioksid je prirodni oksid  titanija koji se nalazi u tlu. Uglavnom se proizvodi iz menerala ilmenita. Siguran je za korištenje u kozmetičkim proizvodima. Budući da je manje iritantan od kemikalija koje apsorbiraju UV zračenja, često se koristi kao aktivni sastojak krema za sunčanje za bebe i one s osjetljivom kožem. Titanijev dioksid posebno ima nekoliko dodatnih prednosti koje ga mogu učiniti idealnim izborom u odnosu na druge UV filtre. Ne iritira, nije komedogen, štiti od štetnih UV zraka i sprječava prerano starenje. Idealan u kombinaciji sa cinkovim oksidom. Sirovina je u obliku praha i topljiva je u ulju prilikom zagrijavanja.

Preporučena koncentracija:

  • 1-5%
  • povećanjem koncentracije podiže se SPF faktor koji može biti do max SPF 20
  • konkretna razina SPF zaštite u emulzijama ovisi  o mnogo faktora, zato se u prirodnoj kozmetici prirodni zaštitni faktor (SPF), može samo procijeniti

Dodatne informacije

Pakiranje

100 g, 250 g, 1 kg

Učlani se u naš LOYALTY KLUB

Učlani se u naš LOYALTY KLUB

KONTAKTIRAJTE NAS ILI POSJETITE U

LIJEPO TE JE PONOVO VIDJETI