Vetiver eterično ulje 5 ml Pranarom

13.11  uključ. PDV

Opis

Pranarom eterična ulja su kemotipizirana!

Vetiver je višegodišnja biljka, točnije trava bezmirisnih listova i vrlo mirisnih korijena. Potječe iz Indije, Indonezije i Šri Lanke, a najviše se uzgaja na Javi.

Ulje vetivera se naziva i “uljem mira” jer djeluje vrlo opuštajuće. Njegova zemljana nota čini ga i jednim od omiljenih ulja za meditacije.

Miris vetivera ima jaku notu kojoj je potrebno 12 sati da ispari, dok druge note ispare u roku od 2 sata. U kombinaciji s drugim eteričnim uljima vetiver djeluje tako da ih povezuje i fiksira mirise.

DOBIVANJE ETERIČNOG ULJA VETIVER

Destilacijom korijena; ulje mora odstajati prije upotrebe.

DJELOVANJE ETERIČNOG ULJA VETIVER

  • Umirujući učinak na središnji živčani sustav
  • Imunomodulator
  • Antistresno

 

UPOTREBA

  • Ako smo pod stresom, masaža vetiverom otopljenim u ulju makadamije i badema pomoći će nam da se opustimo. Možemo dodati i neka od ovih ulja: licea, bergamot, limun, matičnjak I sl.
  • Također ga možemo dodati u ulje makadamije i staviti u roll on bočice te namazati na zapešće pa povremeno mirisati, pripazite samo s doziranjem jer ulje je jakog mirisa
  • Vetiver se također koristi i u difuzerima kako bismo se opustili, ali i kao miris za meditacije. Dobro se slaže s bergamotom pa dodajte i koju kap njega

 

KONTRAINDIKACIJE

Ulje je sigurno, samo pripazite s doziranjem zbog mirisa, intenzivan je

Povezani artikli
Prati nas na društvenim mrežama

Učlani se u naš LOYALTY KLUB

Učlani se u naš LOYALTY KLUB

KONTAKTIRAJTE NAS ILI POSJETITE U

LIJEPO TE JE PONOVO VIDJETI