Ylang Ylang extra eter.ulje 5 ml Pranarom

15.15  uključ. PDV

Opis

Ylang ylang je tropsko drvo koje ima velike i nježne cvijetove koji prekrasno mirišu. Naziv ovog drveta znači “cvijet nad cvijetovima”.

U Indoneziji su se cvjetovi koristili za posipavanje kreveta prije prve bračne noći, a tradicionalno su se i stavljali u ulje kokosa i koristili za njegu kože i kose.

Eterično ulje se puno koristi u parfumerijskoj industriji, a prva frakcija destilacije koja se naziva extra smatra se najvrednijom.

DOBIVANJE ETERIČNOG ULJA

Prolongiranom vodenom destilacijom cvijeta dobiva se ulje koje se dijeli na vremenske frakcije. Prva frakcija zove se extra, a kasnije se dobivaju još dvije frakcije različitog sastava.  Prva frakcija se smatra najvrijednijom i po mirisu i po djelovanju

DJELOVANJE

  • Spazmolitik
  • Smanjuje tjeskobu
  • Smanjuje krvni tlak
  • Afrodizijak

 

UPOTREBA

  • Ovo ulje često se stavlja u različite kozmetičke preparate jer prekrasno miriše. Dobro njeguje kožu pa ga se stavlja i u kreme za lice.
  • Masaža ovim uljem može sniziti krvni tlak. Od biljnih ulja za masažu najbolje je izabrati ulje badema/suncokreta i makadamije. Kombinacija tih ulja daje odličan pripravak za masažu, a i odličan je nositelj eteričnih ulja u krvotok. Za snižavanje tlaka mogu se dodati i ulja poput bergamota, eukaliptus limunski, neroli i sl.
  • Kod frigridnosti i impotencije, ovo ulje će uvelike pomoći jer njegov opojni miris djeluje na opuštanje i na povećanje spolne želje
  • Budući da je miris ylang ylanga senzualan, možete ga dodati u Aromaself mlijeko za tijelo te na taj način uživati u njegovom mirisu

 

KONTRAINDIKACE

Ne preporuča se upotreba kod ljudi s niskim krvnim tlakom

 

Povezani artikli
Prati nas na društvenim mrežama

Učlani se u naš LOYALTY KLUB

Učlani se u naš LOYALTY KLUB

KONTAKTIRAJTE NAS ILI POSJETITE U

Adresa: Ul. Antuna Bauera 5, 10000, Zagreb

Telefon: 01 4641 258

Online narudžbe: +385 99 5378 725 

Email: info@kemig4u.hr

LIJEPO TE JE PONOVO VIDJETI