Ylang Ylang totum eter. ulje BIO 5 ml Pranarom

12.78  uključ. PDV

Opis

Ylang ylang je tropsko drvo koje ima velike i nježne cvijetove koji prekrasno mirišu. Naziv ovog drveta znači “cvijet nad cvijetovima”.

U Indoneziji su se cvjetovi koristili za posipavanje kreveta prije prve bračne noći, a tradicionalno su se i stavljali u ulje kokosa i koristili za njegu kože i kose.

Eterično ulje se puno koristi u parfumerijskoj industriji, a prva frakcija destilacije koja se naziva extra smatra se najvrednijom, dok je totum kombinacija svih frakcija i ne treba ga se podcjenjivati. I njegov miris je opojan.

DOBIVANJE ETERIČNOG ULJA

Prolongiranom vodenom destilacijom cvijeta dobiva se ulje koje se dijeli na vremenske frakcije. Prva frakcija zove se extra, a kasnije se dobivaju još dvije frakcije različitog sastava.  Prva frakcija se smatra najvrijednijom i po mirisu i po djelovanju. Totum je kombinacija svih frakcija.

DJELOVANJE

  • Spazmolitik
  • Smanjuje tjeskobu
  • Smanjuje krvni tlak
  • Afrodizijak

 

UPOTREBA

  • Ovo ulje često se stavlja u različite kozmetičke preparate jer prekrasno miriše. Dobro njeguje kožu pa ga se stavlja i u kreme za lice.
  • Masaža ovim uljem može sniziti krvni tlak. Od biljnih ulja za masažu najbolje je izabrati ulje badema/suncokreta i makadamije. Kombinacija tih ulja daje odličan pripravak za masažu, a i odličan je nositelj eteričnih ulja u krvotok. Za snižavanje tlaka mogu se dodati i ulja poput bergamota, eukaliptus limunski, neroli i sl.
  • Kod frigridnosti i impotencije, ovo ulje će uvelike pomoći jer njegov opojni miris djeluje na opuštanje i na povećanje spolne želje
  • Budući da je miris ylang ylanga senzualan, možete ga dodati u Aromaself mlijeko za tijelo te na taj način uživati u njegovom mirisu

 

KONTRAINDIKACE

Ne preporuča se upotreba kod ljudi s niskim krvnim tlakom.

Povezani artikli
Prati nas na društvenim mrežama

Učlani se u naš LOYALTY KLUB

Učlani se u naš LOYALTY KLUB

KONTAKTIRAJTE NAS ILI POSJETITE U

LIJEPO TE JE PONOVO VIDJETI