ČAJEVAC ETERIČNO ULJE FAGRON

3.51 181.38  uključ. PDV

Opis

Eterično ulje čajevca jedno je od eteričnih ulja obaveznih u kućnoj apoteci.

Čajevac je samoniklo drvo ili grm porijeklom iz Australije, a u današnje vrijeme uzgaja ga se i na plantažama.
Listovi su mu tanki, nalik na iglice i sadrže žlijezde s eteričnim uljima. Eterično ulje je žućkastozelene do prozirne boje, a miris mu je jak i prodoran.
Poznat je od davnina, Aboridžani su ga koristili za liječenje rana i infekcija tako što su gnječili lišće i stavljali kao obloge, a također su i udisali paru tog zgnječenog lišća kako bi si olakšali probleme dišnog sustava.

Van granica Australije glas o ovoj biljci prenio je moreplovac James Cook. Njegova posada pravila je od lišća čaj te su zbog toga biljku i nazvali „tea tree“ odnosno čajevac.
Zbog svojeg izvanrednog djelovanja protiv virusa, bakterija i patogenih gljivica koristio se i kao standardni lijek australskih vojnik u drugom svjetskom ratu.

DOBIVANJE ETERIČNOG ULJA ČAJEVCA
Destilacija vodenom parom listova i vrhova grančica

DJELOVANJE ETERIČNOG ULJA ČAJEVCA
• antibakterijsko
• antivirusno

UPOTREBA ETERIČNOG ULJA ČAJEVCA

• dezinfekcija prostora – svega nekoliko kapi eteričnog ulja u difuzeru ili aroma lampi može dezinficirati prostor u kojem boravimo. Dobro se slaže s eteričnim uljem ravensare, eukaliptusom globulus i eukaliptusom radiata te kombinacija svih tih ulja daje izvanredni osjećaj našem dišnom sustavu, a naš dom čini dezinficiran i zaštićen

Učlani se u naš LOYALTY KLUB

Učlani se u naš LOYALTY KLUB

KONTAKTIRAJTE NAS ILI POSJETITE U

LIJEPO TE JE PONOVO VIDJETI