Ruža eter. ulje Pranarom

108.54 238.08  uključ. PDV

Opis

Pranarom eterična ulja su kemotipizirana!

Što reći o ovom eteričnom ulju i biljci? Ruža, kraljica cvijeća! Zbog svog prekrasnog mirisa, ruže su omiljene u svim kulturama. Samonikle su na Bliskom istoku, a uzgajale su se još u Perziji. Ruže su poznate iz davnina, obožavali su je i Grci i Rimljani i Arapi. Tradicionalno je posvećena Veneri, božici ljubavi i ljepote, simbolika je nevinosti i čistoće.

U proizvodni eteričnog ulja za aromaterapeutske svrhe koriste se dva varijeteta: Rosa centifolia i Rosa damascena.  Rosa centifolia poznata je još i kao francuska ruža, svibanjska ruža i marokanska ruža,  potječe iz Perzije,a  danas se komercijalno najviše uzgaja u Maroku i Francuskoj. Rosa damascena poznata je i kao damaska ruža, turska ruža, bugarska ruža i ruža otto, navodno potječe iz Kine, a danas se najviše uzgaja u Bugarskoj i Francuskoj.

Eterično ulje ruže je jedno od najskupljih jer treba i po nekoliko tona latica da bi se dobilo 1 kg ulja. Berba cvjetova za proizvodnju eteričnog ulja obavlja se ručno, ujutro prije svitanja. Cvjetovi se istoga dana podvrgavaju destilaciji. Ruža se izuzetno puno koristi u parfumerskoj industriji.

Na tržištu se nalazi mnogo patvorina ovog ulja. Eteričnom ulju ruže dodaje se geranij burbon i palmarosa te stoga ako želite osjetiti čarobnu djelotvornost eteričnog ulja ruže kupujte samo provjerena, kemotipizirana ulja renomiranih i provjerenih proizvođača. Također, ne nasjedajte na jeftine “preparate s ružom”. Svaki preparat koji sadrži pravo ulje ruže, nosi i veliku cijenu za sobom, ali i blagodati koje ova kraljica cvijeća daje.

Osim eteričnog ulja, ova biljka daje i hidrolat ruže koji se koristi u preparatima poput krema i  tonika za kožu. Hidrolat hrani kožu i daje joj hidrataciju te ga je dobro koristiti u svakoj primjeni, kako u preparatima, tako i kao podloga uljnim serumima. Hidrolat se koristi u njezi zrele, stanjene i umorne kože.

DOBIVANJE ETERIČNOG ULJA RUŽE

Destilacijom svježih latica. Također, postoji i apsolut ruže koji se dobiva ekstrakcijom s pomoću otapala kojoj je parfumerska industrija sklonija. Eterično ulje je izrazito skupo, a alternativa je apsolut. Apsolut je na sobnoj temperaturi krutina, a postaje tekuć kad se bočica blago zagrijava u rukama. Također i eterično ulje bude čvršće strukture te je dobro bočicu prije kapanja lagano zagrijati u ruci.

DJELOVANJE ETERIČNOG ULJA RUŽE

 • Antidepresiv
 • Poboljšava raspoloženje
 • Blagotvorno djeluje kod menstrualnih tegoba, pogotovo kod obilnog krvarenja
 • Djeluje na emocije i psihu, smiruje
 • Potiče regeneraciju kože
 • Afrodizijak
 • Protiv frigidnosti i impotencije

 

UPOTREBA

 • Eterično ulje djeluje na regeneraciju kože se te koristi u kremama i preparatima za njegu kože kao anti-age sastojak. Može ga se upotrebljavati za sve tipove kože i stavlja ga se u niskim dozama, ispod 1%. Za vrhunsku kremu s eteričnim ulje ruže stavlja se i biljno ulje ploda divlje ruže
 • Za poticanje libida, eterično ulje dodaje se u mješavine za masažu. Osim što smiruje psihu, djeluje i kao afrodizijak
 • Može se koristiti dermalno i kod bronhitisa i astme, no zbog skupoće rijetko se koristi
 • Stavlja se i difuzere, već vrlo mala doza može prožeti prostoriju i tako djelovati na emocije i psihu, umiriti.

 

KONTRAINDIKACIJE

Eterično ulje potrebno je upotrebljavati u vrlo malim dozama jer je intenzivnog mirisa.

Dodatne informacije

pakiranje

2 ml, 5 ml, 5 ml BIO

Povezani artikli
Prati nas na društvenim mrežama

Učlani se u naš LOYALTY KLUB

Učlani se u naš LOYALTY KLUB

KONTAKTIRAJTE NAS ILI POSJETITE U

LIJEPO TE JE PONOVO VIDJETI