Ruža eterično ulje Pranarom

108.54 238.08  uključ. PDV

Opis

Pranarom eterična ulja su kemotipizirana!

Što reći o ovom eteričnom ulju i biljci? Ruža, kraljica cvijeća! Zbog svog prekrasnog mirisa, ruže su omiljene u svim kulturama. Samonikle su na Bliskom istoku, a uzgajale su se još u Perziji. Ruže su poznate iz davnina, obožavali su je i Grci i Rimljani i Arapi. Tradicionalno je posvećena Veneri, božici ljubavi i ljepote, simbolika je nevinosti i čistoće.

U proizvodnji eteričnog ulja za aromaterapeutske svrhe koriste se dva varijeteta: Rosa centifolia i Rosa damascena.  Rosa centifolia poznata je još i kao francuska ruža, svibanjska ruža i marokanska ruža,  potječe iz Perzije,a  danas se komercijalno najviše uzgaja u Maroku i Francuskoj. Rosa damascena poznata je i kao damaska ruža, turska ruža, bugarska ruža i ruža otto, navodno potječe iz Kine, a danas se najviše uzgaja u Bugarskoj i Francuskoj.

Eterično ulje ruže je jedno od najskupljih jer treba i po nekoliko tona latica da bi se dobilo 1 kg ulja. Berba cvjetova za proizvodnju eteričnog ulja obavlja se ručno, ujutro prije svitanja. Cvjetovi se istoga dana podvrgavaju destilaciji.

Na tržištu se nalazi mnogo patvorina ovog ulja. Eteričnom ulju ruže dodaje se geranij burbon i palmarosa te stoga ako želite osjetiti čarobnu djelotvornost eteričnog ulja ruže kupujte samo provjerena, kemotipizirana ulja renomiranih i provjerenih proizvođača. Također, ne nasjedajte na jeftine “preparate s ružom”. Svaki preparat koji sadrži pravo ulje ruže, nosi i veliku cijenu za sobom.

Osim eteričnog ulja, ova biljka daje i hidrolat ruže.

DOBIVANJE ETERIČNOG ULJA RUŽE

Destilacijom svježih latica. Također, postoji i apsolut ruže koji se dobiva ekstrakcijom s pomoću otapala kojoj je parfumerska industrija sklonija. Eterično ulje je izrazito skupo, a alternativa je apsolut. Apsolut je na sobnoj temperaturi krutina, a postaje tekuć kad se bočica blago zagrijava u rukama. Također i eterično ulje bude čvršće strukture te je dobro bočicu prije kapanja lagano zagrijati u ruci.

Dodatne informacije

pakiranje

2 ml, 5 ml, 5 ml BIO

Povezani artikli
Prati nas na društvenim mrežama

Učlani se u naš LOYALTY KLUB

LIJEPO TE JE PONOVO VIDJETI